nieuws

Watergate-hotel wordt verkocht

Hotel

Het Watergate-hotel in Washington wordt verkocht. Het hotel werd wereldberoemd door een afluisterschandaal met het aftreden van de Amerikaanse Republikeinse president Richard Nixon als gevolg.

Watergate-hotel wordt verkocht

Het hoofdkantoor van de Democratische Partij was in het Watergate complex gevestigd. In de nacht van 17 juni 1972 werden vijf mannen gearresteerd tijdens een inbraak in dat hoofdkantoor. Doel van de inbraak was waarschijnlijk het plaatsen van afluisterapparatuur, al werd ook gespeculeerd dat de inbraak was bedoeld om belastende papieren in handen te krijgen.

Morgen wordt het hotel uit 1967 openbaar verkocht, nadat plannen om het op te knappen en te heropenen teniet werden gedaan door de Amerikaanse economische crisis. Het hotel in het noordwesten van de Amerikaanse federale hoofdstad is sinds 2004 gesloten.

Hotel restauratie

De nieuwe eigenaar wilde de inrichting, deels een constructie met kantoren, appartementen en een winkelcentrum, veranderen in een complex van luxueuze koopflats, aldus de Amerikaanse media. Dat stootte echter op verzet van bewoners. Deze laatste kregen gelijk van de rechtbank.

Latere plannen voor een restauratie en heropening van het hotel in zijn volle glorie werden geannuleerd nadat een financiële partner afhaakte. Nieuwe investeerders werden niet gevonden.

Reageer op dit artikel