nieuws

Weer drugstoerist in ziekenhuis

Hotel

Een Duitse toerist is vrijdag bewusteloos uit zijn kamer in het Amsterdamse Alfa Hotel gehaald. Hij was onder invloed van alcohol, hasj, wiet, paddo’s en heroïne. De brandweer moest eraan te pas komen de man met de ladderwagen van zijn kamer te plukken.

Weer drugstoerist in ziekenhuis

Toevalligerwijs kwam het Alfa Hotel eerder dit jaar in het nieuws toen een Engelsman onder invloed van drank, wiet en paddo’s zijn kamer daar kort en klein sloeg. Het ging toen om dezelfde kamer, en ook toen werd de drugstoerist met behulp van een ladderwagen uit het hotel gehaald.

Hoteleigenaar Jos Hurkens werd gewaarschuwd door een andere hotelgast dat iemand bewusteloos in de douche lag en ging kijken. ‘Ik riep dat ik de politie zou bellen. Meestal springen Duitsers dan overeind, maar deze bleef liggen’, zegt hij in Het Parool. ‘Toen heb ik 112 maar gebeld. Ze durfden hem niet rechtop te zetten. Dan zou de heroïne weer door zijn lijf gaan stromen en kan hij een hartstilstand krijgen.’

Reageer op dit artikel