nieuws

Weer grote deal Hilton in Engeland

Hotel

Hilton Hotels gaat de komende vijf jaar zo’n dertig hotels in Engeland ontwikkelen met het Britse HLH Property Limited. Daartoe heeft het Amerikaanse hotelbedrijf een overeenkomst voor 4000 kamers gesloten met HLH.

Weer grote deal Hilton in Engeland

Het is de derde grote deal in Engeland sinds Hilton begin dit jaar werd overgenomen en koper Blackstone bekend maakte de familie van Hilton-merken internationaal flink te willen laten groeien.

Eerder ging Hilton in Engeland contracten aan met Shiva en Somerston, samen goed voor zo’n veertig nieuwe hotels. Daarnaast ontwikkelt Hilton zelf momenteel 13 hotels van verschillende Hilton-merken in Engeland, goed voor ruim 2500 kamers. De eerste daarvan, een Hampton by Hilton, moet in 2009 openen bij Corby North.

De deal met HLH zal naar verwachting voornamelijk focussen op de ontwikkeling van hotels onder de vlag Hampton by Hilton, het nieuwe ‘economymerk’ van Hilton. Dit kondigde Phil Cordel, vice-president merkmanagement van Hampton, vorige week aan op het World Economy and Budget Hotels Congress in Londen, meldt Hotelsmag.com. Verder kondigde hij aan dat het merk leidend moet worden in het economysegment in Engeland. ‘Ook zijn we opgetogen met alle positieve reacties op Hampton by Hilton internationaal.’

Meer berichten over Hilton:

Reageer op dit artikel