nieuws

Weer of geen weer: we gaan op vakantie

Hotel

Het koude en regenachtige weer van de afgelopen dagen heeft mensen er niet van weerhouden op vakantie te gaan. ‘Als mensen al hebben geboekt, dan gaan ze gewoon, is onze ervaring’, aldus een woordvoerster van de vereniging van recreatieondernemers Recron dinsdag.

Weer of geen weer: we gaan op vakantie

‘Lastminuteboekers willen op het laatste moment nog wel eens van vakantie afzien of in plaats van de camping voor een huisje kiezen, maar we niet de indruk dat dit veel is gebeurd.’

De campings op de Waddeneilanden merken weinig van het slechte weer. ‘Ze blijven wel hoor’, aldus een woordvoerder van camping Landzicht op Terschelling. ‘De meesten huren toch een caravan met internet, radio en televisie.’ Op Ameland is het enige kampeerterrein, Kiekduun, wel minder gevuld dan voorgaande jaren. Volgens een woordvoerder zijn er nu ongeveer de helft minder mensen dan vorig jaar. ‘Maar de mensen die er zijn, vertrekken niet voor een buitje.’ Op Texel is het de afgelopen dagen volgens VVV Texel ‘hartstikke druk’ geweest.

VVV Kop van Noord-Holland is ook tevreden over de stroom toeristen. ‘We missen door het slechte weer alleen de mensen die op het laatste moment besluiten een paar dagen weg te gaan’, aldus directeur Jan Roelofsen. ‘Verder komen er net als vorig jaar weer veel Duitsers en Nederlanders op ons bollen- en kustgebied af.’

Volgens Bou Breedijk, eigenaar van camping De Paalberg in Ermelo, is het minder gezellig door het slechte weer. ‘Als de zon schijnt, zie je mensen lopen en fietsen. Nu vinden mensen de gezelligheid in de voortent of caravan.’

Op Camping Enkhuizer Zand in Enkhuizen is sprake van een ‘goede bezetting’. Ook Camping Alkmaar mag niet klagen. ‘Alle mensen die hebben besproken, zijn er ook. Verder hebben we veel kortkampeerders, mensen met campers die rondtrekken. Wij zitten eigenlijk altijd wel goed, weer of geen weer.’

Vakantiegangers hoeven overigens niet bang te zijn dat ze de komende dagen echt wegdrijven. Het KNMI verwacht voor woensdag overdag perioden met zon; het wordt landinwaarts ongeveer 14 graden. Donderdag en vrijdag is het redelijk droog, aldus het weerinstituut, met kans op een enkele bui met name in het noordoosten. Zaterdag en zondag krijgen we weer te maken met buien in het hele land. Zondag wordt het dan wel wat warmer, afhankelijk van de plaats in het land is de temperatuur tussen de 12 en de 18 graden.

Reageer op dit artikel