nieuws

Wellnessvakanties nieuwe trend

Hotel

Een groeiend aantal vakantiegangers wil niet meer alleen drie weken door de bush van een exotisch land, maar zoekt vooral de wellness-ervaringen, constateert de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR).

Wellnessvakanties nieuwe trend

Wellnessvakanties zijn de trend. Harde cijfers zijn er nog niet omdat de markt daar nog te jong voor is, maar volgens de ANVR en de eerste Nederlandse wellness reisorganisatie Treat and Travel ontwikkelt deze markt zich sterk.

‘Het zijn vooral de geluiden die ik hoor’, vertelt Mirjam Dresme van de ANVR. ‘Vroeger kon je een reis boeken met daarin een driedaagse trackingtocht. Nu kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een meerdaagse spa-treatment.’

Volgens directeur Corinne Moors van Treat and Travel in Utrecht – een reisorganisatie opgericht voor wellnessvakanties – ontwikkelt de vakantiemarkt voor wellness zich onder meer richting Thailand, Zuid-Afrika en Turkije.

‘In Nederland richten deze oorden zich vooral op de eigen markt. In het buitenland breidt het aanbod zich veel meer uit naar de buitenlandse vakantiegangers.’ De wellnessreizen en spa-treatments hebben volgens Dresme een toegevoegde waarde gekregen.

‘Zeker de tweeverdieners willen veel geld uitgeven om in de watten te worden gelegd’, zegt Moors. ‘Ze werken vaak hard, hebben een hectisch bestaan, dus zoeken ze meer naar rust en ontspanning. Het rondtoeren op een exotische bestemming hebben ze dan wel een beetje gehad. Niet dat ze de hele vakantie verwend willen worden, ze zoeken duidelijk naar een combinatie van wellness en excursies’, weet Moors.

Reageer op dit artikel