nieuws

Wellnessvleugel Duin & Kruidberg op losse schroeven

Hotel

De uitbreiding van hotel-restaurant Duin & Kruidberg in Santpoort met luxe spa & wellness faciliteiten is uiterst onzeker, nu het landgoed in de verkoop staat. Duin & Kruidberg staat sinds enkele weken in de verkoop.

Wellnessvleugel Duin & Kruidberg op losse schroeven

Dit laat adjunct-directeur Bernard Lensink van Duin & Kruidberg desgevraagd weten. Eigenaar ABN-AMRO, of beter gezegd het consortium van de drie banken (Royal Bank of Scotland, Banco Santandèr, Fortis) dat ABN vorig jaar overnam, zette het landgoed half juli in de etalage.

Duin & Kruidberg was afgelopen winter en voorjaar gesloten in verband met een miljoenenverbouwing. Kamers en conferencezalen zijn gerenoveerd en er is een loungebar & brasserie (DenK) bijgekomen.

Er liggen al langer plannen voor een spa- en wellness vleugel in het voormalige koetshuis naast de villa, maar de vergunningen hiervoor zijn nog niet binnen. ‘Het is aan de nieuwe eigenaar om aan de plannen al dan niet vervolg te geven’, aldus Lensink.

Bij makelaarskantoor Cushman & Wakefield in Amsterdam melden zich ‘veel geïnteresseerden, uit binnen- en buitenland’. Zij ontvangen een uitgebreide informatiemap en binnenkort is er een rondleiding voor aspirant-kopers. De huidige eigenaren zijn volgens de adjunct-directeur nadrukkelijk opzoek naar kopers die Duin&Kruidberg als hotel-restaurant voortzetten. Het landgoed wordt als geheel verkocht, inclusief de exploitatie.

Duin & Kruidberg telt 75 kamers. Restaurant De Vrienden van Jacob, werd een paar jaar geleden bekroond met een Michelinster. Duin & Kruidberg staat in Misset Horeca’s Top 100 van brands en bedrijven op de 83e plaats, met een jaaromzet in 2007 van 7,6 miljoen euro.

Reageer op dit artikel