nieuws

Westcord wil Hilton hotel in Arnhem

Hotel

Hotelgroep Westcord wil graag een viersterrenhotel onder label van Hilton starten in het centrum van Arnhem. Het hotel moet komen aan de achterzijde van Musis Sacrum, het historische muziekcentrum in de Gelderse hoofdstad. Dit meldt Dagblad de Gelderlander, Harry Westers van Westcord, ontkent iedere betrokkenheid.

Westcord wil Hilton hotel in Arnhem

Het gaat om een hotel met honderd tot 125 kamers. Eind januari is het plan door Westcord en projectontwikkelaar Frank Donders gepresenteerd aan wethouder Rita Weeda van de gemeente Arnhem, zo meldt De Gelderlander.

Weeda ligt volgens De Gelderlander nu onder vuur omdat ze het plan door ambtenaren heeft laten onderzoeken en doorberekenen, zonder de initiatiefnemers daarbij te betrekken. Op basis van die informatie stelt ze dat het een ‘uitermate ingewikkelde operatie wordt om een hotel te vestigen op de kwetsbare plek die Musis Sacrum is’.

Westcord, Ballast Nedam, Kuiper Bouw en Frank Donders hebben een intentieverklaring getekend voor de ontwikkeling van het hotel.

Ontkenning Westcord

In een reactie aan MissetHoreca.nl ontkent Westcord betrokken te zijn bij de Arnhemse hotelplannen. Harry Westers laat weten: ‘Wij stellen u hierbij op de hoogte van het feit, dat WestCord Hotels nu niet en ook niet eerder betrokken is geweest bij de ontwikkeling van een hotel in Arnhem. Ook is er van samenwerking tussen WestCord Hotels en Hilton geen sprake.’

Reageer op dit artikel