nieuws

Wetenschappelijke opleiding toerisme van start

Hotel

De Universiteit van Wageningen en NHTV internationaal hoger onderwijs in Breda starten samen een nieuwe wetenschappelijke opleiding toerisme. In de bacheloropleiding gaat veel aandacht uit naar maatschappelijk verantwoord en duurzaam toerisme.

Wetenschappelijke opleiding toerisme van start

Het is de eerste opleiding in Nederland op het gebied van toerisme waarbij de afgestudeerden een academische graad kunnen behalen

De studie duurt drie jaar waarvan de eerste twee jaar in Breda kunnen worden gevolgd en het derde jaar in Wageningen. De studie geeft toegang tot aansluitende universitaire masteropleidingen.

Wetenschappelijke kennis toerisme

Zowel bij de werkgevers binnen de toeristische sector als ook bij potentiële studenten bestaat volgens de initiatiefnemers een grote behoefte aan een academische opleiding op het gebied van toerisme en naar innovatie op basis van wetenschappelijk onderzoek.

Afgestudeerden van de opleidingen hebben kennis van en inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van toerisme en de sociale en economische context, evenals van de gevolgen voor milieu en omgeving.

Internationale toerisme

Het economische belang van de toeristische sector is wereldwijd zeer groot. Bovendien groeit het internationale toerisme sterk, ondanks de tijdelijke teruggang wegens de economische crisis.

In het toerisme werken wereldwijd bijna 220 miljoen mensen. Met die omvang is de invloed op de plaatselijke economie, op natuur en landschap, op het milieu van de toeristische bestemmingen maar ook op het plaatselijke sociale en culturele leven enorm.

Reageer op dit artikel