nieuws

Wijnbeleid The Grand breekpunt voor Vanwittenbergh

Hotel

Het wijnbeleid bij Hotel The Grand heeft sommelier Noël Vanwittenbergh in de armen gedreven van het eveneens in Amsterdam gelegen Okura Hotel. Vanwittenbergh zegt de laatste tijd te weinig ruimte te hebben gekregen om te werken met een wijnkaart op niveau.

Wijnbeleid The Grand breekpunt voor Vanwittenbergh

Dat blijkt uit een reactie van de topsommelier over zijn overgang naar Okura op de website van Perswijn. Vorige week donderdag meldde de internetredactie van Misset Horeca de opvallende transfer van één van de beste sommeliers van het land. Vanwittenbergh begint op 1 april bij Okura.

Bezuinigen

‘Een jaar geleden kreeg ik te horen dat The Grand wilde bezuinigen op de wijnvoorraad. Ik heb geprobeerd dat te voorkomen, maar er was geen houden aan. Er worden weer miljoenen geïnvesteerd, maar het hotel heeft toch duidelijk prioriteit’, klinkt het enigszins zuur uit de mond van Vanwittenbergh op PersWijn.nl.

Buitenbeetje

Vanwittenbergh vervolgt: ‘Ik vermoed dat we binnen de Accor-groep toch een beetje een buitenbeetje zijn. Het streven lijkt er op gericht te zijn iedereen gelijk te schakelen. Een aardig restaurant met een niet al te grote wijnkaart past in dat streven. Voor mij is het pijnlijk een wijnkaart op dit niveau te maken. Dus ik ben blij met de overstap, hoeveel pijn het me ook doet’.

Zie ook:

Noël Vanwittenbergh naar Okura

Reageer op dit artikel