nieuws

WK-toeristen willen gewoon hotel

Hotel

Toeristen die naar Zuid-Afrika reizen voor het WK voetbal deze zomer, kiezen er vooral voor om in hotels te overnachten. De duizenden Zuid-Afrikanen die hun woning willen verhuren, zijn teleurgesteld over de gebrekkige belangstelling, berichtte de Zuid-Afrikaanse krant Sunday Times.

WK-toeristen willen gewoon hotel

De directeur van woningverhuurbedrijf Next Level Group wijt de tegenvallende verhuur aan ‘inhalige huiseigenaren’ die te veel geld vragen voor hun woningen. Een huis met vier slaapkamers wordt bijvoorbeeld aangeboden voor 1700 euro per dag, 16.600 Rand.

Een Canadese makelaar, die erin slaagde de helft van zijn drieduizend bedden te verhuren, lijkt dit te bevestigen. Toeristen willen volgens hem geen grote luxe, maar ‘degelijk geprijsde, veilige accommodaties dichtbij stadions’. Zijn bedrijf verhuurt bedden voor tussen de 50 en 70 rand.

Huiseigenaren hebben duizenden rands uitgegeven aan onder meer nieuw meubilair, andere gordijnen of fris beddengoed.

Reageer op dit artikel