nieuws

World Travel Awards voor Swissôtel en The Grand

Hotel

De Amsterdamse hotels Swissôtel en Sofitel Legend The Grand en Thermae 2000 in Valkenburg hebben een World Travel Award gewonnen. De bedrijven werden uitgeroepen tot respectievelijk beste businesshotel, leading hotel en beste spa resort van Nederland.

World Travel Awards voor Swissôtel en The Grand

De uitreiking van de prestigieuze awards vond vrijdag 2 september plaats in het Turkse Antalya. Er waren Europese winnaars en er werden prijzen uitgereikt op landelijk niveau. Allemaal gekozen op basis van beoordelingen door reisagenten wereldwijd.

Beste businesshotel van Nederland werd het Swissôtel in Amsterdam, dat was genomineerd met zeven andere – voornamelijk Amsterdamse – hotels. Sofitel Legend The Grand kreeg de award voor leading hotel Nederland, een categorie met liefst twaalf genomineerden. Het beste spa resort van ons land staat in Valkenburg: Thermae 2000 en Thermaetel.

Op Europees niveau waren er geen Nederlandse winnaars. Sheraton Amsterdam Airport maakte kans op de titel beste airporthotel, maar moest die laten aan Sofitel Londen Heathrow. Het Amsterdamse The Dylan was genomineerd in de categorie leading boetiekhotel, maar zag de prijs gaan naar het Turkse hotel Les Ottomanen.

Amsterdam had als hoofdstad opnieuw drie finaleplekken, maar bleef ook nu zonder prijs. Europa’s leading cruise destination werd Izmir in Turkije, beste cruise port werd Kopenhagen en leading destination werd Londen. Schiphol greep naast de award voor leading airport, Zürich won.

Reageer op dit artikel