nieuws

Worldhotels voortaan ook als harde merknaam

Hotel

Worldhotels wordt een harde merknaam. Dat zegt de Nederlandse managing director Robert Hornman van Worldhotels vanuit Frankfurt tegenover Misset Horeca. Tot nu toe opereert Worldhotels alleen als soft brand, wereldwijd zijn 500 hotels aangesloten, in Nederland 14.

Worldhotels voortaan ook als harde merknaam

Daar waar Worldhotels in het verleden alleen als soft brand opereerde, hebben hotels vanaf nu ook de mogelijkheid om het als merk toe te voegen aan de eigen hotelnaam, om zo extra marktkracht te genereren. Hornman: ‘Denk aan een lichtbak op het dak, briefpapier, pennen, badkamerprodukten’.

Merkbeleving

Aan het unieke van elk individueel hotel zullen we niet tornen, zegt Hornman. ‘Veel hoteleigenaren zijn op zoek naar een alternatief voor de vaak dure franchise fees en wij denken dat te bieden’.

Eerste drie zijn binnen

De eerste drie hotels stappen voor het eind van dit jaar over op het full license model. Het gaat om twee hotels in Duitsland en één in Almaty, Kazachstan. Begin 2011 komen er nog eens twee hotels bij, in Duitsland en Wenen. Robert Hornman verwacht dat uiteindelijk 70 hotels in te lijven. ‘Ook in Nederland’.

Reageer op dit artikel