nieuws

Wyndham aangeklaagd voor miljoenendiefstal

Hotel

De Amerikaanse hotelketen Wyndham is aangeklaagd door een Saoedische prinses. Volgens haar zijn haar juwelen met een waarde van ruim 12 miljoen euro van haar hotelkamer in Londen gestolen.

Wyndham aangeklaagd voor miljoenendiefstal

NOS.nl meldt over de diefstal naar aanleiding van een bericht van persbureau Bloomberg. De juwelen met een waarde van ruim 12 miljoen euro zouden in 2010 zijn gestolen tijdens een bezoek aan de Britse hoofdstad.

De prinses beweert dat de beveiliging niet deugde en dat het personeel bovendien onbeleefd was bij de afhandeling van de zaak. Het hotel zou een sleutelkaart aan de dader hebben gegeven die er vervolgens met de hele safe vandoor ging, aldus de prinses. De juwelen waren niet verzekerd, omdat de prinses er vanuit ging dat deze veilig waren in het Engelse vijfsterrenhotel.

Gebruik safe voor eigen risico

Het hotel heeft in een reactie laten weten dat het aangetoond wil hebben dat de juwelen inderdaad 12 miljoen euro waard zijn en zegt dat op de safes in de kamers duidelijk staat vermeld dat het gebruik voor eigen risico is. De prinses had voor haar dure collectie de hotelsafe of een bankkluis moeten gebruiken, aldus het hotel.

Dat laatste wordt door de advocaat van de prinses als niet praktisch omschreven. De juwelen waren meegenomen om te dragen, aldus de jurist. Opslag buiten de kamers was daarom niet praktisch.

Reageer op dit artikel