nieuws

Xandrion door fusie grootste inkoopgroep

Hotel

Fanové, dochter van Best Western Nederland, sluit zich vanaf 1 mei aan bij het Xandrion inkoopnetwerk. Door de krachtbundeling ontstaat het grootste onafhankelijke inkoopcollectief in de branche met ruim 950 horecabedrijven die jaarlijks voor ruim 90 miljoen euro gezamenlijk inkopen.

Xandrion door fusie grootste inkoopgroep

Fanové wil met deze stap de inkoop voor haar deelnemers verder versterken. Wytze van den Berg, directeur van Fanové: ‘Juist in tijden waarin tarieven in de horecasector onder druk staan is het van belang te focussen op de winstmarge door een scherpe inkoop’. Door het eigen volume te bundelen met het Xandrion profiteren de hotels van Best Western extra.

‘Groei is mooi’

Marco Witschge, managing partner van Xandrion ziet de samenwerking als een kwalitatieve aanvulling op het netwerk: ‘Het is niet onze ambitie om persé de grootste inkooporganisatie van de Nederlandse leisure & hospitality branche te worden. Groei is natuurlijk mooi, maar wij kiezen er bewust voor om een inkoopnetwerk voor de bovenkant van de branche te zijn en willen dat ook tot in lengte van jaren blijven’.

Duitse markt

In 2008 realiseerde Fanové een inkoopvolume van ruim 15 miljoen euro bij circa 150 deelnemende bedrijven. Xandrion is al ruim 12 jaar het interactieve inkoopnetwerk voor en door toonaangevende leisure en hospitality bedrijven als Congrescentrum Papendal en Conferentiehotel Kapellerput. Door interactieve bundeling van kennis en volume via een besloten website realiseren zij inkoopvoordeel bij A-leveranciers zoals Sligro, ISPC, Heineken, Douwe Egberts, Unilever en vele anderen. Xandrion is in Duitsland actief met inmiddels 200 aangesloten bedrijven.

Reageer op dit artikel