nieuws

Zaak Holloway: hotelbewaker vrij

Hotel

Justitie op Aruba heeft maandag in de zaak Natalee Holloway de negentienjarige hotelbewaker Geoffrey van C. op vrije voeten gesteld. Dat bevestigde een woordvoerster van het Openbaar Ministerie in Oranjestad maandag.

Zaak Holloway: hotelbewaker vrij

Van C. werd op 15 april aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway vorig jaar mei. Ook zou hij te maken hebben met drugshandel.

Volgens het OM blijft de man verdachte in de zaak. Hij is vrijgelaten omdat er volgens de officier van justitie niet langer gronden bestaan voor zijn inverzekeringstelling. Het OM maakte verder bekend dat zaterdag nog een verdachte in de zaak is gearresteerd. De 20-jarige man E.B. is na zes uur verhoor weer vrijgelaten.

Van C. is werkzaam voor VCB Security, een groot beveiligingsbedrijf op Aruba. VCB is onder andere verantwoordelijk voor de veiligheid in grote Arubaanse hotels. Het is niet bekend of Van C. in het Holiday Inn hotel werkte waar de 18-jarige Amerikaanse scholiere verbleef.

Reageer op dit artikel