nieuws

Zakelijke reiziger klaagt over bagageregels

Hotel

Veel zakelijke vliegtuigpassagiers klagen over de sterk uiteenlopende bagageregels die luchtvaartmaatschappijen hanteren. Vooral de tarieven voor extra bagage en overgewicht zorgen voor ergernis.

Dat concludeert zakenreisorganisatie ATPI na een analyse van haar klachtensysteem. Van alle klachten gaat 11 procent over de bagageregels.

Volgens het ATPI-onderzoek moet moet bij ene maatschappij voor een extra stuk bagage 100 euro worden betaald en bij een andere maar liefst 1100. Sommige maatschappijen rekenen de overbagage per stuk, anderen baseren zich op het gewicht.

De meeste klachten bij van passagiers bij ATPI gaan over annuleringen en vertragingen (57 procent). Klachten over de bagageregels- en tarieven komen op de tweede plaats. Problemen bij het inchecken staan op 3.

Reageer op dit artikel