nieuws

Zakenmensen: liever in hotel dan in de file

Hotel

Zakenmensen kiezen in Nederland steeds vaker een hotel om fileleed te vermijden. Door te kiezen voor een overnachting langs de snelweg kunnen ze hun tijd efficiënter besteden. ING Bank spreekt in een gisteren gepresenteerd rapport aan Horeca Nederland van ‘een opmerkelijke trend’.

Zakenmensen: liever in hotel dan in de file

Hotels, vooral die langs drukke routes in de Randstad, blijken te profiteren van de files, schrijft Het Financieele Dagblad.

‘Er is een positief effect’, erkent directeur Maik Willems van Bastion Hotels. Hij weet van zakenmensen die ’s avonds een hotel opzoeken om de volgende dag op tijd bij hun eerste klant te kunnen zijn.

Doordeweeks

Maar nog vaker komt het tegenwoordig voor dat mensen doordeweeks niet meer op en neer reizen, maar hun intrek nemen in een hotel. ‘Ze gaan ergens overnachten en werken drie of vier dagen achter elkaar, vaak veel langer dan acht uur per dag’, constateert Willems.

Vierdaagse werkweek

Door niet meer dagelijks te pendelen en langere werkdagen te maken wordt een hoop tijd gewonnen. Veel mensen kunnen op die manier volstaan met een vierdaagse werkweek en besparen zich een hoop ergernissen. ‘Je ziet hen vrijdag al vroeg op de dag naar huis rijden’, ervaart de Bastion-directeur.

Oplossing

Het gaat vooral om werkers uit het oosten, zuiden en noorden van het land die in de Randstad een klus moeten verrichten of daar gedetacheerd zijn. In andere gedeelten van het land is de keuze voor het hotel als alternatief voor de file minder opvallend.

Willems vindt het een efficiënte oplossing. De lange reistijd in de file, die vaak niet te declareren valt, wordt vermeden en projecten kunnen keurig op tijd worden afgerond.

Zie ook:

Reageer op dit artikel