nieuws

Zakentrip A’dam fors goedkoper dan Frankfurt

Hotel

Een zakelijk verblijf in Amsterdam is bijna de helft goedkoper dan een in het Duitse Frankfurt. Dat blijkt uit cijfers die het onderzoeksbureau Van Dijk Electronic Publishing vrijdag publiceerde.

Zakentrip A’dam fors goedkoper dan Frankfurt

In Amsterdam kost het verblijf een zakenman gemiddeld 475 euro tegen 923 euro in Frankfurt. Om de gemiddelde prijs te bepalen, onderzocht het bureau in 123 steden de prijzen van onder meer een hotelovernachting, een bezoek aan een golfbaan en twee taxiritten van 5 kilometer. De vliegreis is niet meegerekend.

Uit het onderzoek blijkt verder dat met name de prijzen van Europese steden opvallend hoog zijn. In de top 10 staan maar liefst acht steden in Europa, waaronder Frankfurt (de nummer een), Barcelona (2), Londen, Madrid, Praag en Rome. Amsterdam staat op de 34e plaats. In de Verenigde Staten (VS) liggen de prijzen aanzienlijk lager.

Opvallend is dat Brussel nog steeds duurder is dan Dubai, het groeiende zakencentrum van het Midden-Oosten. De invloed van het prestigieuze bouwproject Palm Island blijkt volgens het onderzoeksbureau niet zo groot als verwacht.

Reageer op dit artikel