nieuws

Zeeland kan aftocht Duitse gasten doorbreken

Hotel

Zeeuwse bedrijven in de toeristische sector moeten beleefder zijn en beter de Duitse taal beheersen om zo een halt te kunnen roepen aan de aftocht van Duitse toeristen. Duitsers laten Zeeland in toenemende mate links liggen als plaats om de vakantie door te brengen.

Zeeland kan aftocht Duitse gasten doorbreken

Dat blijkt uit een onderzoek van het Toeristisch actieplan Duitse markt. Een groep deskundigen deed onderzoek naar de reden waarom het aantal Duitse toeristen dat Zeeland bezoekt, steeds verder afneemt.

Duitse taal
De uitkomst van het onderzoek zegt dat de kwaliteit van de gastvrijheid omhoog moet. Beleefdheid en het beheersen van de Duitse taal zijn voorbeelden waar het in Zeeland te vaak aan ontbreekt. ‘Een gast moet zich welkom voelen. Mensen willen geen nummer zijn. Persoonlijke benadering is essentieel’, aldus een onderzoeker in BN/DeStem.

Niet trots
Verder blijkt dat veel Zeeuwen te weinig weten van hun provincie. Dit beperkt ze in de belangrijke ambassadeursrol die ze hebben voor hun eigen provincie. ‘Het lijkt wel of we als toeristisch bedrijfsleven niet trots zijn op wat we hebben’, luidt de harde conclusie van de onderzoekers.

Zie ook:
Renesse jaagt op Veluwse vergadermarkt

Reageer op dit artikel