nieuws

Zeeland zoekt locatie voor Polenhotel

Hotel

Zeeland moet een groot hotel krijgen voor Poolse werknemers. Nu zitten de Polen verdeeld door de provincie in gehuurde woningen, een pension of antikraak. Het hotel moet tot vierhonderd Poolse werknemers kunnen herbergen.

Zeeland zoekt locatie voor Polenhotel

Dat meldt PZC. Initiatiefnemer van het Polenhotel is uitzendbureau Groenflex uit Goes, die de Polen inzet in de Zeeuwse land- en tuinbouwbouw en industrie.

‘We willen ze dezelfde leefomstandigheden bieden als de Nederlanders hebben. Met een beetje rust, voorzieningen om eten te kunnen koken en sociale contacten op te bouwen. We willen ze een echt thuisgevoel geven’, aldus eigenaar Pascal van den Broeke van Groenflex in de PZC.

Waar het hotel komt en wanneer, is nog niet bekend. Van den Broeke: ‘We zoeken iets in de gemeente Goes en Borsele. Nieuwbouw of de verbouw van een bestaande locatie, dat weten we nog niet’.

In het Westland werd dit jaar een oud kantoorpand in Wateringen omgebouwd tot ‘Polenhotel’. In dit hotel werken twee mensen die voor het beheer zorgen en het logiesbedrijf schoonhouden.

Reageer op dit artikel