nieuws

Zes jaar cel voor neerslaan hotelportier

Hotel

Voor poging tot doodslag op een hotelportier in Scheveningen heeft een 22-jarige Hagenaar donderdag zes jaar cel gekregen. De straf komt overeen met de eis van justitie. Een achttienjarige medeverdachte werd door de rechtband in Den Haag vrijgesproken.

Zes jaar cel voor neerslaan hotelportier

De veroordeelde heeft tijdens een inbraak in een hotel aan de Gevers Deynootweg in Scheveningen met een ijzeren staaf op het slachtoffer ingeslagen. Ook stak hij hem in zijn nek met een mes.

Hevig bloedend

De portier raakte zwaargewond, maar wist hevig bloedend de balie van het hotel te bereiken en om hulp te vragen. Hierdoor overleefde hij de aanval. De daders zijn volgens het Openbaar Ministerie gestoord tijdens de overval en gingen er daarom vandoor.

Voor een tweede verdachte van 18 jaar was niet genoeg bewijs voor een veroordeling.

Reageer op dit artikel