nieuws

Zevensterren ‘jungle-eilandhotel’ Dubai

Hotel

Projectontwikkelaars in Dubai hebben plannen bekend gemaakt voor een zevensterrenhotel voor de kust van de Arabische stad met een ‘jungle’ van twee verdiepingen aan de top. Het is het wordt daarmee het tweede ultra-luxe hotel in Dubai dat zichzelf zeven van de vijf te behalen sterren toebedeelt.

Zevensterren ‘jungle-eilandhotel’ Dubai

Het Aperiron-hotel moet 300 meter buiten de kust van Dubai komen en is alleen toegankelijk per helikopter of boot. Een grote hotelgroep die vooralsnog niet bekend wil worden, zou het project willen financieren.

Lagune

Het ongeveer 250 miljoen euro kostende hotel herbergt 438 luxe kamers, verdeeld over 28 verdiepingen. Verder komt er een kunstgalerie en een onderwaterrestaurant dat de gasten uitzicht biedt op een omringende kunstmatige lagune.

Het letterlijke topstuk bevindt zich op de bovenste twee etages, waar een klimaatgecontroleerde jungle met vlinders en andere tropische dieren plek krijgt.

Pringle-chip

Het gebouw, dat doet denken aan een Pringle-chip, is voorzien van allerlei duurzame technieken. Hierdoor kan het voor tweederde in zijn energiebehoefte voorzien, meldt Architectenweb.nl.

Aperiron wordt het derde hotel met zeven sterren ter wereld, en het tweede in Dubai. De andere twee zijn het kenmerkende, zeilvormige Burj Al Arab-hotel in Dubai en het Town House Galleria in Milaan. Daarnaast is het Burj Al Arab, of ‘The Burj’, bezig met het realiseren van een zevensterrenhotel op Majorca.

Reageer op dit artikel