nieuws

Zomervakantie in eigen land wordt populairder

Hotel

We gaan met z’n allen minder op vakantie. Vooral vakanties naar het buitenland zijn minder populair. Eigen land is echter weer in trek, bleek uit onderzoek van NBTC-NIPO Research.

Zomervakantie in eigen land wordt populairder

Van alle Nederlanders is 71% van plan om op vakantie te gaan. Van hen vieren er 2,5 miljoen vakantie in eigen land. Dat is 2% meer dan vorig jaar. De stijging lijkt terecht te komen bij de campings, die hun omzet zagen groeien. Ze kregen 6% meer gasten. Voornamelijk Gelderland, Zeeland en Drenthe zijn populair.

De rest van de Nederlanders die op vakantie gaat, wil naar het buitenland. Dat zijn er 7,8 miljoen. In vergelijking met vorig jaar is dat een kleine daling van 2%. Frankrijk, Italië en Spanje zijn in deze groep populaire bestemmingen.

Vroegboekers zijn er dit jaar ook minder. Een aantal jaar terug regelde 40% van de mensen dit nog lang van tevoren. Nu is dat cijfer teruggelopen naar een derde van de vakantiegangers.

Reageer op dit artikel