nieuws

Zorghotels Rode Kruis lijken gered

Hotel

De toekomst van De Valkenberg in Rheden en De IJsselvliedt in Wezep lijkt gegarandeerd. Twee partijen zijn geïnteresseerd in overname van de zorghotels, die eigendom zijn van het Rode Kruis. De ledenraad beslist in juni of de besprekingen mogen worden voortgezet.

Zorghotels Rode Kruis lijken gered

De Gouden Leeuw Groep uit Doetinchem heeft belangstelling voor De Valkenberg in Rheden. Over de toekomst van De IJsselvliedt in Wezep zijn onderhandelingen gaande met de Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk.

De Gouden Leeuw Groep startte meer dan tien jaar geleden het eerste zorghotel in Nederland en wordt door het Rode Kruis omschreven als ‘een zorgorganisatie met een breed gedragen landelijk en regionaal netwerk’.

De in De IJsselvliedt geïnteresseerde koper Protestantse Stichting Diaconaal Vakantiewerk heeft vijftig jaar ervaring met het exploiteren van aangepaste groepshotels, aldus het Rode Kruis, en organiseert vakanties voor mensen die afhankelijk zijn van zorg.

Eigenaar Rode Kruis wil van de zorghotels af, omdat ze al jaren verliesgevend zijn en bezuinigingen moeten worden doorgevoerd. Volgens de organisatie hebben de eventuele overnames ‘beperkte personele consequenties’.

Reageer op dit artikel