nieuws

Zorgtoerisme Limburg verwacht buitenlandse stimulans

Hotel

Steeds meer patiënten sterken na een ziekenhuisbehandeling aan in hotels in Zuid-Limburg. De patiënten komen binnenkort uit alle windstreken van de wereld. Chateau St. Gerlach stelt duidelijke voorwaarden aan de opvang van patiënten.

Zorgtoerisme Limburg verwacht buitenlandse stimulans

Zorg en toerisme moeten Zuid-Limburg een flinke impuls geven. Het afgelopen jaar bezochten een handvol verzekerden met een luxe aanvullende polis een hotel in Zuid-Limburg om te herstellen van een medische ingreep. Dit jaar neemt het aantal patiënten sterk toe en in de toekomst gaat het veelal om duizenden gevallen.

Profiteren
Dat voorspelt bestuurder Guus Broos van Orbis, het zorgconcern waarbij ziekenhuizen zijn aangesloten, in De Volkskrant. ‘We hebben hier operatiecapaciteit genoeg. Extra bedden zijn beschikbaar. Personeel is ook geen probleem, want de Nederlandse ziekenhuizen zijn de laatste jaren veel efficiënter gaan werken’, aldus Broos.

De groei moet vooral komen uit buitenlandse patiënten. Zo brengt het in Australië aan de beurs genoteerde biotechbedrijf Cygenics patiënten naar Limburg. ‘We willen de meest geavanceerde medische behandelingen combineren met toerisme. We gaan een geïntegreerd medisch centrum opzetten in Limburg. Niet alleen de klanten die betalen profiteren daarvan, ook alle Nederlanders’, aldus topman Steven Fang van Cygenics.

Infuus
Chateau St. Gerlach, een van de horecabedrijven waar patiënten kunnen aansterken, stelt voorwaarde aan de opname van patiënten. ‘We hebben duidelijke afspraken met Orbis over wat hier wel en niet kan. Dat iemand een operatie heeft ondergaan, moet niet zichtbaar zijn. Iemand in een rolstoel is geen probleem, maar we willen hier geen mensen die met een infuus rondlopen’, aldus directeur Philip Geervliet van Chateau St. Gerlach in De Volkskrant.

Reageer op dit artikel