nieuws

Zware dag voor hofmaarschalk en ex-gm Klein-Schiphorst

Hotel

Het was zijn eerste Koninginnedag als hofmaarschalk en meteen ook de zwaarste. Sjoert Klein-Schiphorst, sinds vorig jaar hofmaarschalk van het Koninklijk Huis, was na het drama gisteren in Apeldoorn de hele dag bij de Koninklijke familie. Voordat hij in dienst trad van het Hof was Klein-Schiphorst general manager van Landgoed Duin en Kruidberg.

Zware dag voor hofmaarschalk en ex-gm Klein-Schiphorst

Directeur Bouke van der Woude van Bilderberg hotel De Keizerskroon sprak Klein-Schiphorst donderdagavond , enkele uren na de dramatische gebeurtenissen. ‘Het was een zware dag voor hem geweest. Hij was zeer ontdaan en vertelde dat hij de hele dag bij de koninklijke familie had doorgebracht.’

Journalistenhotel

Hotel De Keizerskroon, op een steenworp afstand van Paleis het Loo, was tot vrijdag belegerd door journalisten en televisieploegen. In totaal had Van der Woude hondervijftig journalisten en cameramensen over de vloer. ‘s Ochtends voor de geplande persbriefing, na de aanslag voor de twee persconferenties. Tientallen verslaggevers overnachtten in het hotel. ,,De NOS, ZDF, RTL, iedereen was er. Het was hectisch en emotioneel. Voor gasten, maar zeker ook voor de medewerkers’’, aldus Van der Woude

Reageer op dit artikel