nieuws

Zwembadongeluk peuter schuld van hotel

Hotel

Een gruwelijk ongeluk in een hotelzwembad in Turkije, waarbij een 4-jarig meisje uit het Achterhoekse Megchelen levensgevaarlijk gewond raakte, is volgens de ouders te wijten aan nalatigheid van het hotel.

Zwembadongeluk peuter schuld van hotel

Het meisje werd door een zwembadpomp van het pierenbadje, waar het beschermrooster vanaf was, met zoveel kracht vacuüm gezogen, dat ze er flinke verwondingen aan overhield, schrijft De Telegraaf.

Volgens de ouders was de hotelleiding al door verschillende mensen op het loszittende rooster gewezen, maar had het niets ondernomen.

Hoteldirecteur Ufuk van het Stone Palace Hotel in Colakli, vlakbij de bekende badplaats Side, zegt dat zijn personeel het rooster had vastgemaakt, maar dat spelende kinderen het telkens weer losschroefden omdat de moeders te weinig toezicht hielden.

De 4-jarige Lieke Krebber moet intussen leven met twee stoma’s, omdat haar darmen door de kracht van de pomp kapotgetrokken zijn. De ouders waren op het moment van het incident niet in de buurt, het meisje werd gered door een ander Nederlands echtpaar.

Het hotel heeft richting de familie niets laten weten, wel heeft TUI Duitsland, waar de familie hun vakantie boekte, inmiddels een beterschapsbrief en een beertje naar Lieke gestuurd.

Reageer op dit artikel