nieuws

Zwitserland heeft het eerste 0-sterrenhotel

Hotel

’s Werelds eerste 0-sterrenhotel heeft zijn deuren geopend in het stadje Sevelen in Zwitserland. Er zijn geen afzonderlijke kamers en de badkamers worden ook gedeeld. Het interieur is vooral bekleed met kabelgoten en luchtverversingskanalen aan het plafond.

Zwitserland heeft het eerste 0-sterrenhotel

‘Als je dat soort omstandigheden té Spartaans vindt, voor een prijs van nog geen €7 per nacht is het altijd een stuk beter dan slapen onder de brug’, schrijft de website WaarMaarRaar terecht. ‘In een land met zo’n hoge levensstandaard is dit oord een echte openbaring, dus het hotel is de komende maanden al volgeboekt.’

Aandacht enorm

‘Het 0-sterrenhotel kan 54 gasten herbergen. Het enige zicht op de buitenwereld komt van de beeldschermen in de ‘lobby’ en slechts een zeldzame enkeling zal van een warme douche kunnen genieten. Onder zulke omstandigheden is de aandacht natuurlijk enorm.’

Ondergrondse atoombunker

Het hotel is een initiatief van Frank en Patrick Riklin, die een locatie zochten voor muzikanten die op een lokale gelegenheid op zouden treden. In Sevelen was echter geen plaats voor een nieuw hotel. Toen besloten ze bij een ondergrondse atoombunker te gaan kijken.

Uitdaging

Juist omdat ze te horen kregen dat daar niemand zou willen verblijven, besloten de broers de uitdaging aan te gaan. ‘Ze begonnen plannen te bedenken om dat blok beton toch nuttig te gaan gebruiken. Er was maar één eis van het Zwitserse leger: er mochten geen muren verwijderd worden’.

Oude staat

Het moest mogelijk blijven om de bunker binnen 24 uur in de oude staat te herstellen, mocht Zwitserland onverhoopt aangevallen worden. Zo kwamen ze op het idee van een 0-sterrenhotel, ‘zodat ze geen beperkingen zouden voelen in wat ze de klanten aanboden.’

Foto’s van het hotel

Reageer op dit artikel