nieuws

Zwitserse scholen willen studenten uit NL

Hotel

Zwitserse hotelscholen zoeken in Nederland naar studenten. Ze wijzen op een regeling, waarbij het voor studenten in het hoger onderwijs mogelijk is de Nederlandse studiefinanciering mee te nemen voor een volledige opleiding in het buitenland.

Zwitserse scholen willen studenten uit NL

Sandra van Vugt van StudyWorld, die de Glion Institue of Higher Education en Les Roches School of Hotel Management vertegenwoordigt, wijst op aangepaste studieregels waardoor het voor Nederlandse studenten interessanter wordt in het buitenland te studeren.

Sinds 1 september ontvangen studenten in het buitenland dezelfde studiefinanciering als wanneer zij in Nederland zouden studeren. Tevens kunnen zij een lening, ‘collegegeldkrediet’ genoemd, aanvragen om het collegegeld gedeeltelijk mee te betalen. Dit maakt het voor Nederlandse studenten een stuk aantrekkelijker om een hospitality studie in Zwitserland te volgen, stelt Van Vugt.

Uit recent onderzoek van marktonderzoeksbureau Taylor Nelson Sofres blijkt dat Glion en Les Roches tot de top-3 hospitality scholen van de wereld behoren. De Zwitserse scholen onderscheiden zich door het internationale karakter. Studenten uit meer dan tachtig verschillende landen volgen hospitality onderwijs in de twee genoemde Zwitserse scholen.

Reageer op dit artikel