600.000 Vakanties in eigen land rond Hemelvaart

600.000 Vakanties in eigen land rond Hemelvaart

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er, net als vorig jaar, zo'n 1 miljoen Nederlanders een korte vakantie ondernemen rond Hemelvaart. Hemelvaart valt dit jaar op donderdag 17 mei en veel Nederlanders maken er een lang weekeinde van. Het NBTC verwacht dat er zo'n 600.000 vakanties in eigen land worden doorgebracht en zo'n 400.000 vakanties naar het buitenland.

Net zoals voorgaande jaren is kamperen favoriet tijdens een binnenlandse korte vakantie rond Hemelvaart. Het is de verwachting dat zo’n 40 procent van de Nederlanders gaat kamperen. Daarnaast verblijft de Nederlander vaak in de bungalow en ook overnachten in een hotel is populair. De populairste buitenlandse bestemmingen zijn de buurlanden Frankrijk, Duitsland en België.

De gemiddelde besteding tijdens een binnenlandse vakantie in deze periode is zo’n 175 euro per persoon per vakantie. Voor de Nederlandse economie betekent dit dat er tijdens Hemelvaart ruim 100 miljoen euro wordt besteed door vakantiegangers in eigen land.