nieuws

Arresthuis Van der Valk geen gebouw van het jaar

Hotel

Het Arresthuis in Roermond is er niet in geslaagd de wedstrijd Gebouw van het Jaar 2012 te winnen. Het hotel van Van der Valk was een van de veertien kanshebbers en bereikte de finale als winnaar van de Regio Zuid. De jury koos woensdag 16 mei voor het ontwerp van Villa 4.0 in Naarden.

Arresthuis Van der Valk geen gebouw van het jaar

De wedstrijd Gebouw van het Jaar is een initiatief van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA). Uit de 309 inzendingen werden veertien finalisten geselecteerd door vijf regionale jury’s. In de Regio Zuid ging Het Arresthuis in Roermond als winnaar door naar de eindronde.

De plek in de finale kreeg geen feestelijk gevolg. De landelijke jury koos woensdag 16 mei tijdens een speciale avond in het EYE Filminstituut in Amsterdam het ontwerp van Villa 4.0 in Naarden als winnend ontwerp.

Het Arresthuis is een voormalige gevangenis en sinds april 2011 een Van der Valk-hotel. Van de 105 cellen zijn 36 kamers gemaakt en de kantoren zijn omgetoverd tot zeven suites. Het ontwerp is van de Roermondse architect Engelman Architecten.

De Limonadefabriek in Streefkerk was ook een van de inzendingen. Het drijvend restaurant drong niet door tot de finale, maar was lange tijd wel koploper in de strijd om de publieksprijs. Die werd echter geschrapt na signalen over onwaarschijnlijk stemgedrag, waardoor organisator BNA geen eerlijke uitslag kon garanderen.

Reageer op dit artikel