nieuws

Caroline Berends verlaat horecabranche

Hotel

Caroline Berends heeft de horeca verlaten. Ze is vertrokken bij Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort en begonnen als consultant bij DEP Works in Amsterdam. Berends, wiens man Wilco chef-kok is van het met een Michelinster bekroonde De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht, ‘had het gevoel met twee petten op te lopen. Ik kon mij nooit helemaal losmaken van de zaak van mijn man.

Caroline Berends verlaat horecabranche

In Santpoort was Caroline Berends sinds 1 december werkzaam als salesmanager. ‘De baan beviel prima, het is een prachtig bedrijf en het team van mensen was goed, maar het voelde niet eerlijk’, aldus Berends. ‘Ik kan me niet losmaken van De Nederlanden, omdat dit de zaak van mijn man is. En om dan in het dagelijks leven een visitekaartje voor Duin & Kruidberg af te geven, ik wil niet het idee hebben dat ik mijn werkgever tekortdoe.’

Daarnaast merkte Berends dat het lastig was om haar werkzaamheden op een goede manier uit te voeren tussen 9.00 en 17.00 uur. ‘Daaraan ben ik vanwege ons gezin wel gebonden. Natuurlijk werkte ik ’s avonds verder als dat nodig was, maar niet-fysiek aanwezig zijn gaf me een schuldgevoel richting mijn collega’s.’

Vertrek nu het juiste moment

Bij DEP Works, een bureau voor werving, detachering en selectie van secretarieel personeel, in Amsterdam gaat Caroline Berends aan de slag als consultant. Ze had er al eerder een gesprek, maar durfde een vertrek uit de horeca toen nog niet aan. ‘De eerste stap was stoppen bij De Nederlanden, nu voelt het juist om de branche te verlaten.’

‘Door geheel uit de horeca te stappen, kan ik in mijn ‘vrije tijd’ Wilco achter de schermen ongegeneerd ondersteunen’, vervolgt Berends. ‘Bovendien heb ik nu een job echt voor mezelf, die ook nog eens prima te combineren is met mijn gezin. In een nieuwe branche, maar waar ik mijn expertise in sales en werving & selectie kan toepassen.’

In september 2011 stapte Caroline Berends uit Sandton-restaurant en hotel De Nederlanden in Vreeland aan de Vecht. Ze zocht meer rust en regelmaat vanwege de opvoeding van twee jonge kinderen en wilde haar man Wilco meer gelegenheid geven het gezicht van het met een Michelinster bekroonde bedrijf te worden.

Reageer op dit artikel