nieuws

Duurzame Europese kustplaatsen: Noordwijk vierde

Hotel

Badplaats Noordwijk is de meest duurzame kustplaats van Nederland en de nummer 4 van Europa. Dat blijkt uit de QualityCoast Top 100, een uitgebreide assessment van bijna duizend kustbestemmingen. Noordwijk scoort vooral hoog met de excellente zwemwaterkwaliteit.

Duurzame Europese kustplaatsen: Noordwijk vierde

Op Europees niveau is de meest duurzame vakantiebestemming De Azoren, gevolgd door de plaats Ierapetra op Kreta (Griekenland) op twee en de eilanden Gozo en Comino (Malta) op plaats 3.

Noordwijk is de nummer 4 van Europa en de hoogst genoteerde Nederlandse bestemming. De badplaats scoort vooral goed met de excellente zwemwaterkwaliteit. Ook de aanwezigheid van het vele natuurschoon is een belangrijk criterium voor de lijst.

QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie. Het is het enige Europese ‘keurmerk’ voor een toeristische bestemming als geheel.

De top 100 is het resultaat van een uitgebreide assessment van bijna duizend kustbestemmingen, waarbij 120 indicatoren zijn gebruikt. Een van de criteria is het aantal Blauwe Vlag-stranden. Noordwijk hoopt vrijdag 25 mei voor de 25e opeenvolgende keer een blauwe vlag te mogen ontvangen, uit handen van kroonprins Willem-Alexander.

Ook het aantal horecaondernemingen dat in het bezit is van een Green Key-certificaat, speelt een belangrijke rol.

Reageer op dit artikel