nieuws

Expert kraakt waarschuwing FBI over hotel-WiFi

Hotel

Draadloze netwerken in hotels zijn niet minder beveiligd dan andere draadloze netwerken. De waarschuwing van de FBI eerder deze week geeft aan hoe incompetent de FBI is. Dat zegt beveiligingsexpert Robert Graham van Errata Security.

Graham reageert op de waarschuwing van de FBI. Die liet weten dat via draadloze netwerken in hotels gebruikers in de gaten worden gehouden, wachtwoorden worden ontfutseld en zelfs virussen geïnstalleerd krijgen.

Volgens Graham is er geen enkel bewijs waaruit blijkt dat hotel-WiFi gevaarlijker is dan andere hotspots. ‘Het is absurd om te denken dat hotels een andere dreiging zijn, of dat er iets speciaals is dat je moet doen om jezelf in hotels te beschermen wat je niet ergens anders zou moeten doen’, aldus Graham op Security.nl.

Graham kraakt de kennis van de FBI op dit punt. ‘Mensen nemen aan dat overheidsinstanties geloofwaardiger en competenter zijn, maar deze waarschuwing bewijst dat het omgekeerde waar is. Het gebrek aan bewijs en valse oplossingen demonstreert hun incompetentie’, aldus Graham.

Reageer op dit artikel