nieuws

Fors meer toeristen uit China en Brazilië dit jaar

Hotel

Het aantal Chinezen en Brazilianen dat dit jaar Nederland bezoekt voor een vakantie neemt fors toe. Ook het aantal gasten uit Rusland stijgt hard. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

Fors meer toeristen uit China en Brazilië dit jaar

Het aantal toeristen uit China neemt dit jaar toe met 15 procent tot 185.000. Het aantal Brazilianen, dat voor vakantie naar ons land komt, stijgt eveneens met 15 procent. Dit jaar verwacht het NBTC 115.000 Braziliaanse toeristen. De verwachte toename van het aantal Russen bedraagt 10 procent tot een aantal van 160.000.

Braziliaanse toeristen komen vooral voor het winkelen naar ons land, zo bleek tijdens Holland Hospitality Outlook 2012, georganiseerd door HSMAI en gehouden in Amsterdam op dinsdag 29 mei.

De groei in Europa is met 1 procent minimaal. Amerika groeit naar verwachting met 5 procent, net als Azië. Het aantal toeristen uit Australië neemt dit jaar naar verwachting toe met 2 procent.

Landen die beduidend minder toeristen leveren dit jaar zijn Italië (-4 procent), Frankrijk (-3 procent), Spanje (-3 procent) en Groot-Brittannië (-1 procent). Samen zijn deze landen goed voor 65.000 toeristen minder naar Nederland.

Totaal worden er dit jaar 11.430.000 toeristen verwacht in Nederland. Dat is 1 procent meer dan vorig jaar. De grootste ‘leverancier’ is Duitsland met naar verwachting ruim 3 miljoen toeristen dit jaar.

De Nederlander zelf blijft dit jaar wat dichter bij huis. De verwachting is dat het aantal binnenlandse vakanties stabiliseert en dat er een lichte daling optreedt in het aantal buitenlandse vakanties van Nederlanders. Eigen land kan wellicht profiteren van het feit dat Nederlanders wat dichterbij blijven, stelt het NBTC. Tegelijkertijd is Nederland sterk afhankelijk van korte veelal extra vakanties en juist daarop zal met name worden beknibbeld, meent NBTC.

Reageer op dit artikel