nieuws

Hilton wil 14 hotels openen in Saudi Arabië

Hotel

Hilton Worldwide wil komende twee jaar bijna zevenduizend hotelkamers openen in Saudi Arabië. Het gaat om veertien nieuwe hotels in onder andere de steden Riyad en Mekka. Momenteel heeft Hilton zes hotels in het Arabische land.

Hilton wil 14 hotels openen in Saudi Arabië

De grote plannen in Saudi Arabië heeft Hilton bekend gemaakt tijdens de Arabian Hotel Investment Conference, gehouden in Dubai eind april.

Met de aankondiging om veertien hotels te openen in Saudi Arabië wordt Hilton de snelst groeiende hotelketen in de regio. Naast Hilton hebben ook andere grote hotelgroepen zoals InterContinental Hotels Group, Starwood en Jumeirah Saudi Arabië betitelt als belangrijke groeimarkt.

Hilton denkt 23.000 medewerkers nodig te hebben voor de veertien geplande hotels in Saudi Arabië. Bijna de helft daarvan moet komen uit Saudi Arabië zelf. Hilton heeft hiervoor overeenkomsten gesloten met hotelscholen in het olierijke land om zo versneld geschik personeel te vinden.

Reageer op dit artikel