nieuws

Kraan op NDSM-terrein Amsterdam wordt designhotel

Hotel

Kraan 13 op het NDSM-festivalterrein in Amsterdam wordt een exclusief designhotel met drie luxe suites. De plannen daarvoor zijn woensdag 16 mei gepresenteerd, zo schrijft het Parool op de website.

Kraan op NDSM-terrein Amsterdam wordt designhotel

Nog dit jaar wordt NDSM kraan 13 omgebouwd tot een exclusief designhotel, aldus het Parool. De staat van de kraan, die midden op het festivalterrein in Amsterdam staat, is zeer slecht. Een volledige restauratie is nodig om te voorkomen dat deze omvalt.

Na de restauratie moet de kraan drie luxe suites tellen, die alle een oppervlakte hebben van 35 vierkante meter. Bovendien is in de plannen een kleine horecagelegenheid opgenomen die kan worden gebruikt voor vergaderingen, feesten en partijen. Deze wordt gehuisvest in het portaal van de kraan.

De NDSM-werf is een voormalige scheepswerf. Die is gelegen aan de Noordelijke IJ-oever en wordt ontwikkeld tot een stuk stad, met ruimte voor wonen, werken en cultuur. Er is een directe pontverbinding van de werf naar het Centraal Station.

Reageer op dit artikel