nieuws

KwikChex gaat reviewsites reviewen

Hotel

KwikChex is een nieuw webinitiatief uit de VS waarbij reviewsites zelf worden beoordeeld. Uit de eerste rapportage van KwikChex blijkt dat Google Reviews, TripAdvisor en Yelp tot de meest onbetrouwbare reviewsites zouden behoren.

KwikChex gaat reviewsites reviewen

Eigenaar Chris Emmins van KwikChex wil met zijn ratingsysteem consumenten betere informatie geven, nu reviewfraude een vlucht neemt. ‘Reviewsites krijgen bericht wanneer we de nieuwe ratings publiceren en worden uitgedaagd deze uitkomsten te verbeteren’, aldus Emmins.

In de eerste rapportage van KwikChex krijgt Booking.com het maximaal aantal van vijf sterren. Vier sterren zijn er voor Angie’s List, drie voor Trustpilot en twee voor TripAdvisor en Yelp. Google Reviews krijgt slechts één ster.

KwikChex deelt vijf sterren uit wanneer alle reviewers zijn geïndentificeerd als kopers van het  gereviewde product. Eén ster wordt uitgegeven aan reviewsites met weinig authentieke reviews en fraudebescherming op hun site.

Reageer op dit artikel