nieuws

Landal: parkhoppen nieuwe zomertrend 2012

Hotel

In navolging van het Griekse eilandhoppen komt Landal GreenParks met parkhoppen. Landal spreekt van een trend en signaleert honderden boekingen van mensen die in één vakantie meerdere parken aandoen.

Landal: parkhoppen nieuwe zomertrend 2012

‘We zien een nieuwe trend dit jaar verder doorzetten; op meerdere plekken vakantie houden in plaats van op één bestemming te blijven. Een weekje in de ene provincie en een weekje in een andere provincie. Vorig jaar hadden we hiervoor tientallen boekingen, maar voor de naderende zomer loopt dit in de honderden’, aldus Bas Hoogland, commercieel directeur van Landal GreenParks.

Het meest populair is de combinatie van een week Zeeland plus een week Veluwe. Ook populair zijn een week Limburg en een week Duitsland. Op nummer drie staat Drenthe in combinatie met een van de Waddeneilanden. De reden voor boekers is afwisseling, andere regio’s verkennen en nieuwe mensen ontmoeten, stelt Hoogland.

Landal is overigens positief over de komende zomer. Hoogland: ‘We zien dat het aantal binnenlandse vakantieplannen voor  bungalowparken een toename laat zien. Het NBTC/NIPO research heeft dit onlangs ook nog bevestigd in hun onderzoek. Slechts de helft van de vakantieplannen op een park is tot nu toe geboekt, dus er komt nog enorm veel aan’.

Hoogland vervolgt: ‘De consument wacht momenteel wel af en let goed op z’n centen, maar hij gaat op vakantie. Ook komt deze maand het vakantiegeld vrij en het mooie weer van afgelopen week geeft een enorme boost. We boeken momenteel dubbele cijfers voor de zomervakantie ten opzichte van vorig jaar’.

Reageer op dit artikel