nieuws

Mastbosch Breda wil aantal kamers verdubbelen

Hotel

Hotel Mastbosch in Breda wil het aantal tweepersoonskamers verdubbelen naar honderd. Volgens eigenaar Peter Werther is dit nodig om de exploitatie levensvatbaar te houden. Om de uitbreiding te realiseren, is het naastgelegen pand opgekocht.

Mastbosch Breda wil aantal kamers verdubbelen

Voor de capaciteitsuitbreiding van het Golden Tulip-hotel denkt eigenaar Peter Werther ‘enkele miljoenen’ nodig te hebben, zo schrijft BredaVandaag.nl. De verdubbeling van het aantal kamers is noodzakelijk om het hotel levensvatbaar te houden.

De nieuwbouw krijgt een ander uiterlijk, aldus het artikel. Het huidige gebouw heeft een witte buitenkant en een vleugel met drie verdiepingen van zwarte baksteen, bekleed met gegratineerd zink.

Werther meldt secuur te werk te willen gaan, omdat ‘iedereen wel een mening heeft over het pand’. Onder andere vanwege de bosrijke omgeving. Bovendien treedt de ondernemer met de capaciteitsvergroting buiten zijn erfrechtgebied.

De Commissie Welstand heeft een voorlopig positief oordeel gegeven. Omdat de ondernemer met meer partijen om de tafel gaat, durft hij niet te zeggen wanneer de uitbreiding eventueel voltooid is, aldus het artikel.

Reageer op dit artikel