nieuws

Nederlander: 101 euro voor buitenlands hotel

Hotel

Nederlanders op vakantie in het buitenland gaven in 2011 gemiddeld 101 euro per nacht uit aan een hotelovernachting. Alleen de Mexicanen (82 euro) en Singaporezen (100 euro) kwamen op een lager bedrag uit. In eigen land werd gemiddeld 96 euro betaald voor een verblijf in een hotel.

Nederlander: 101 euro voor buitenlands hotel

Hotels.com onderzocht in de Hotel Price Index het uitgavenpatroon van 27 nationaliteiten over 2011. Japanners gaven het meest uit aan een hotel in het buitenland (133 euro), gevolgd door Zwitsers (127 euro) en Australiërs (124 euro).

Nederlanders die de grens overgaan, zijn zuinig of kunnen goed onderhandelen en zijn slim. Gemiddeld werd vorig jaar 101 euro betaald per hotelkamer. Alleen Mexicanen (82 euro) en Singaporezen (100 euro) gaven per nacht minder uit.

Ook bij overnachtingen in eigen land zijn Nederlanders verhoudingsgewijs geen ‘big spenders’. Volgens Hotels.com werd gemiddeld 96 euro afgerekend per nacht. Zwitsers gaven het meeste uit in eigen land (157 euro), gevolgd door Noren (139 euro) en Singaporezen (136 euro).

Reageer op dit artikel