nieuws

Renovatie façade Park Plaza Victoria Amsterdam afgerond

Hotel

PPHE Hotel Group Limited heeft vandaag aangekondigd dat de renovatiewerkzaamheden aan de façade van Park Plaza Victoria Amsterdam na 5 maanden afgerond zijn. De renovatiewerkzaamheden aan de façade hebben veel oude karakteristieke eigenschappen van het pand teruggebracht in hun oude staat.

Renovatie façade Park Plaza Victoria Amsterdam afgerond

Het hotel, dat in 1890 haar deuren opende en in de hoofdstad bekend staat als ‘The Lady Victoria’, was het eerste hotel in Nederland met elektrische verlichting en is uitgegroeid tot een monumentaal icoon tegenover het centraal station van Amsterdam op een van de drukste kruispunten van Nederland.

Park Plaza Victoria Amsterdam staat centraal in de roman ‘Publieke Werken’ van Thomas Rosenboom waarin tevens haar herkenbare benaming naar voren kwam, dat nu op traditionele wijze opnieuw geschilderd is waarbij 23,5 karaats Rosenobel Dubbeltorengoud en meer dan 1000 liter verf gebruikt is.

Reageer op dit artikel