nieuws

Tunesië weer in trek bij toeristen

Hotel

Tunesië lijkt de dramatische terugval vorig jaar van het aantal vakantiegangers weer te boven te komen. Door de revolutie bleven toeristen vorig jaar massaal weg van het Noord-Afrikaanse vakantieland.

Tunesië weer in trek bij toeristen

Het toerisme trekt weer aan en we verwachten eind 2013 terug op het niveau van 2010 te zijn. Deze uitspraak doet de directeur van het Tunesische Nationaal Bureau voor Toerisme, Habib Ammar.

Ook voor dit jaar zijn de verwachtingen al positief, zegt Ammar. Als gevolg van de Arabische Lente, die in Tunesië begon, zakte de omzet in de sector in het eerste kwartaal van 2011 met 32 procent in. Een jaar later blijkt de sector zich te herstellen. In de eerste maanden tot 20 april was er weer sprake van een omzetgroei van 33 procent. ‘Het aantal toeristen nam in deze periode met 53 procent toe’, schetst Ammar.

Ammar is op campagne in Europa om Tunesië weer op de kaart te zetten en de banden met touroperators aan te halen.

Nederland

Vooral in Nederland is dat nodig, want het aantal Nederlandse vakantiegangers naar het land is in 10 jaar tijd teruggelopen van 120.000 tot 26.000 vorig jaar. ‘Maar dit jaar verwachten we weer 50.000 Nederlandse toeristen te begroeten’, aldus Ammar.

Het herstel van de Nederlandse markt is belangrijk voor Tunesië. Ammar: ‘Na 10 zwakke jaren werken we heel hard om het verlies goed te maken. We maken een nieuwe start’, zegt hij. Nieuwe contracten met touroperators en een reclamecampagne moet het toerisme weer een impuls geven. ‘Tunis Air vliegt drie maal per week op Tunesië, maar ook touroperators als ArkeFly vliegen rechtstreeks.’

Voor de revolutie begon, kwamen 7 miljoen toeristen naar Tunesië, wat een omzet van ongeveer 1,9 miljard euro genereerde.

Het toerisme is belangrijk voor de Tunesische economie. De sector is goed voor 7 procent van het bruto nationaal product, indirect zelfs 12 procent. Zo’n 400.000 mensen hebben een baan in het toerisme.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel