nieuws

Tv-programma over grote brand in Hotel Polen

Hotel

Het tv-programma Andere Tijden gaat zondag 13 mei over de grote brand in 1977 in Hotel Polen op het Rokin in Amsterdam. Brandweerlieden blikken terug op de ramp die 33 mensen het leven kostte en overlevenden vertellen voor het eerst over de grootste naoorlogse brand uit de Nederlandse geschiedenis.

Tv-programma over grote brand in Hotel Polen

Op 9 mei 1977 brak in de vroege ochtend brand uit in het bekende Hotel Polen op het Rokin in Amsterdam. Er verbleven op dat moment 105 gasten in het hotel. Toeristen probeerden zichzelf te redden door uit het raam te springen, een brandweerwagen vatte vlam en het hotel stortte volledig in elkaar. Er overleden 33 mensen en 21 raakten zwaargewond.

In het tv-programma Andere Tijden blikken de brandweerlieden van destijds terug op een voor velen traumatische ervaring, en voor het eerst vertellen overlevenden over de grootste naoorlogse brand uit de Nederlandse geschiedenis.

Andere Tijden begint zondag 13 mei om 21.15 uur. Het 30 minuten durende programma is een co-productie van NTR en VPRO en wordt uitgezonden op Nederland 2.

Reageer op dit artikel