nieuws

Voetbalfinale drijft hotelprijzen München op

Hotel

Meer dan negentig procent van alle hotels in München zit al bomvol op zaterdag 19 mei. Op deze dag voetballen Bayern München en Chelsea om de nummer één positie in de Champions League. De zeldzame kamers die nog beschikbaar zijn gaan weg voor exorbitant hoge bedragen.

Voetbalfinale drijft hotelprijzen München op

Een tweepersoonskamer in het Leonardo Hotel & Residenz München moet tijdens de finale van de Champions League op 19 mei minimaal 650 euro opbrengen. Een week later kost diezelfde kamer maar 74 euro. ‘Een enorm prijsverschil,’ zegt LookingforBooking.com-directeur Gerlof Bos

‘Minder dan 10 procent van alle 300 hotels in en rondom München toont nog beschikbaarheid. Bovendien zijn de hotelprijzen in de Beierse stad omhoog geschoten,’ vervolgt Bos. Basis voor het onderzoek zijn de beschikbaarheidstatistieken van de website.

‘De hotels in de buurt van het stadion, dat in het noorden van München ligt, zijn nagenoeg allemaal volgeboekt’, maakt Bos op uit de statistieken.

Toch loopt het niet zo storm als een jaar geleden in Londen. ‘Doordat Bayern München de Champions League-finale in eigen stadion speelt, slapen de fans uit München en omstreken gewoon thuis in plaats van in een hotel.’

Vorig jaar in Londen streden Manchester United en Barcelona tegen elkaar.

Reageer op dit artikel