nieuws

Wereldkunstprimeur voor Hotel Ten Cate in Emmen

Hotel

Hotel Ten Cate is Emmen is het eerste Toyistenhotel ter wereld. Het hotel is afgelopen weken onder handen genomen door internationale kunstenaars. Woensdag 16 mei werd het kunstproject ‘Dreams for Breakfast’ onthuld.

Wereldkunstprimeur voor Hotel Ten Cate in Emmen

Zowel het in- als exterieur heeft een opvallende kleurstelling gekregen. Het hotel heeft zowel binnen als buiten warme felle kleuren, geheel volgens de kunststroom van het Toyisme.

Het Toyisme is een kunststroming die in de negentiger jaren in Emmen is ontstaan. Het gaat om een stroming waarbij de deelnemers onder een pseudoniem werken, omdat het in het Toyisme niet om het individu gaat maar om de kunst zelf waar de kunstenaar ondergeschikt aan is.

Aan de realisering van dit opvallende kunstproject in Hotel Ten Cate hebben dertien Toyisten uit verschillende landen (Peru, Canada, IJsland, Australië en Nederland) deelgenomen. Gedurende vijf weken hebben de kunstenaars achter gesloten steigers de buitenkant van het hotel onder handen genomen.

Volgens Hotel Ten Cate is het hotel, voor zover bekend, het eerste hotel ter wereld met de officiële status van kunstwerk. De onthulling van het ‘kunsthotel’ afgelopen woensdag trok veel bezoekers, zo is te zien in een videoverslag op RTVDrenthe.nl.

Reageer op dit artikel