nieuws

50.000 meer toeristen naar Nederland

Hotel

Naar verwachting 6,8 miljoen mensen brengen deze zomer hun vakantie door in Nederland. Daarvan zijn er ruim 2,6 miljoen afkomstig uit het buitenland, dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar. Gezamenlijk geven zij in ons land bijna 2 miljard euro uit, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen.

50.000 meer toeristen naar Nederland

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat 2,6 miljoen buitenlandse gasten hun vakantie deze zomer in ons land (gaan) vieren. Dat zijn er 50.000 meer dan vorig jaar, een stijging van 2 procent. Zij geven gezamenlijk bijna 1 miljard euro uit.

Veel Belgen en Duitsers

Die toename komt vooral doordat meer Duitsers en Belgen hun vakantie doorbrengen in Nederland. Zij zijn samen goed voor bijna de helft van de 2,6 miljoen buitenlanders die naar ons land komen.

In financieel en economisch onzekere tijden zijn de buurlanden vaak extra in trek voor een (zomer)vakantie, aldus het NBTC. De andere vakantiegangers zijn afkomstig uit onder andere Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Italië en Spanje.

Nederlanders geven 8,5 miljoen uit in eigen land

Het aantal Nederlanders dat de zomer doorbrengt in eigen land, ligt zo’n 100.000 lager dan vorig jaar. Volgens het NBTC worden zo’n 4,2 miljoen vakanties in eigen land ondernomen. Het merendeel verblijft op een bungalowpark of een camping. Deze binnenlandse zomervakanties leveren de bv Nederland zo’n 850 miljoen euro op.

Ruim 5,5 miljoen Nederlanders brengen hun zomervakantie door in het buitenland, ook dit aantal ligt zo’n 100.000 lager dan een jaar eerder.

Reageer op dit artikel