nieuws

Boekingssite doneert helft provisie aan goed doel

Hotel

De nieuwe boekingssite BookDifferent.com doneert per boeking de helft van de provisie aan een goed doel naar keuze van de boeker. Omdat achter het initiatief naar eigen zeggen een stichting zonder winstoogmerk zit, betaalt de boeker niets extra’s.

Boekingssite doneert helft provisie aan goed doel

Fondsenwerving 2.0 noemt medeoprichter Bastiaan Fronik het nieuwe initatief. In deze economisch moeilijke tijden worden goede doelen namelijk steeds vaker gedwongen te zoeken naar alternatieve manieren van fondsen werven.

BookDifferent.com maakt gebruik van het hotelbestand van Booking.com, dat de boeking (ook) afhandelt en bevestigt. Van de provisie die het nieuwe initiatief daarvoor ontvangt, wordt 50 procent geschonken aan het goede doel. Na het maken van een reservering krijgt de boeker het te doneren bedrag te zien en kiest hij voor een goed doel.

Achttien goede doelen hebben zich inmiddels al aangesloten bij de website, onder hen Amnesty, Greenpeace, Johan Cruyff Foundation, Nationaal Ouderenfonds, KiKa, Oranjefonds en War Child.

Reageer op dit artikel