nieuws

Center Parcs bouwt vijf nieuwe parken in Duitsland en Frankrijk

Hotel

De Pierre et Vacances Center Parcs group opent de komende jaren vijf nieuwe parken onder de vlag van Center Parcs in Duitsland en Frankrijk. Ook wordt het aantal Adagio hotels uitgebreid. Dat liet marketingdirecteur van Center Parcs, Paul Geraeds, weten tijdens een persconferentie.

Center Parcs bouwt vijf nieuwe parken in Duitsland en Frankrijk

‘Wij investeren bewust anticyclisch’, zegt Geraeds. ‘De laatste twintig jaar is Center Parcs relatief ongevoelig voor recessies. In goede tijden zijn wij de tweede of derde vakantie voor veel gasten, we leven dan van de ‘weekendjeweggasten’. In economisch mindere tijden, zijn wij soms de vervanging van de verre reis, zeker de Nederlandse parken doen het dan beter.’

De Nederlandse markt is wel gestabiliseerd, en Center Parcs blijft bij de uitspraak geen nieuwe parken in Nederland te ambiëren. De grootste groei voor de gehele groep zit momenteel in Spanje, waar vastgoedeigenaren graag in zee gaan met grote exploitatiemaatschappijen.

Bezettingsgraad

Maar ook de Duitse en Franse markt groeien, dus werd het tijd hier het aantal properties uit te breiden. De bezettingsgraad in Frankrijk ligt nu boven de tachtig procent, waar Nederland en België op ongeveer 75 procent zitten.

In het Duitse Saar moet in 2013 aan de Bosaltsee een park met 500 cottages openen, daar is de verkoop aan particulieren van gestart. Voor een park met 800 huisjes in Badenwürttemberg wordt gezocht naar een financier, de opening is gepland voor 2016.

Frankrijk

In Frankrijk bouwt Center Parcs drie parken. In Moselle zijn de eerste 109 huisjes opgeleverd, tegen 2014 moeten daar nog 200 bijgekomen zijn. In Vienne is begonnen met de verkoop van 800 cottages, het park moet voorjaar 2015 open. Als laatste wordt in Isère gewerkt aan een project van ruim duizend cottages.

Naast de vijf nieuwe Center Parcs, werkt de groep in haar geheel ook aan een forse expansie. Bij Disneyland Parijs verrijst een park van 1700 huisjes in joint venture met het attractiepark. Dat moet in 2016 openen. Ook komen er een vijftal eco-resorts in Marokko met in totaal ruim duizend appartementen.

Amsterdam

Ook de joint venture met Accor, Adagio, wordt uitgebreid. In Frankrijk, Duitsland en Spanje komen er properties bij en in Brazilië is een master franchisecontract getekend, waardoor een nog onbekend aantal hotels van Accor onder deze vlag gaat opereren. Overigens wordt voor dit merk ook actief een locatie in Amsterdam gezocht.

De groep Pierre et vacances Center Parcs heeft in Europa jaarlijks 7,7 miljoen gasten. De omzet van de groep was in 2011 1,4 miljard euro, waarbij driekwart van toerisme komt en een kwart vastgoedontwikkeling. De winst bedroeg bijna dertig miljoen.

Reageer op dit artikel