nieuws

Controle op illegale hotels in Amsterdam opgevoerd

Hotel

Stadsdeel Centrum in Amsterdam gaat de handhaving op illegale hotels verdubbelen. Hoteleigenaren krijgen te maken met meer toezicht op de veiligheidsvoorschriften. De maatregel volgt op een dodelijk brandincident in een pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal afgelopen weekend.

Controle op illegale hotels in Amsterdam opgevoerd

De extra toezicht op illegale hotels wordt gemeld door een woordvoerder van Stadsdeel Centrum aan de Amsterdamse nieuwszender AT5.

Stadsdeel Centrum wil dit jaar in totaal 165 panden controleren. Volgens de woordvoerder stonden de extra controles al gepland en zouden ze niet direct in verband staan met de brand afgelopen weekend.

Bij die bewuste brand kwamen twee mensen om het leven. In het pand bleken zes Oost-Europeanen te verblijven. Ze waren niet ingeschreven bij het bevolkingsregister en volgens Stadsdeel Centrum hadden ze dus ook geen woonvergunning. In dit soort gevallen gaat het vaak om het runnen van een illegaal hotel.

Reageer op dit artikel